NÉMETÜL SZERETNÉL TANULNI?

VENDÉGLÁTÁS NÉMET NYELV KEZDŐKNEK

Tanuld meg a német alap kifejezéseket! Töltsd le az ingyenes eBook-om!

VENDÉGLÁTÁS NÉMET NYELV

TÚLÉLŐKÉSZLET - KEZDŐ SZINT

Összegyűjtöttem és elérhetővé tettem a leghasznosabb kifejezéseket és magyar fordításokat, amelyek elsajátításával értékesebbé válhatsz a munkádban. 

Figyelem: jelenleg dolgozunk az E-Book-on. Pár napon belül válik elérhetővé, de ha most előjegyzed magadnak, elküldöm neked az E-mail címedre azonnal, amint elkészül.

A MEGFELELŐ NÉMET TUDÁS BIRTOKÁBAN, KEVESEBB STRESSZ MELLETT, JOBB ÁLLÁSOK KÖZÜL VÁLOGATHATSZ

Sajnos legtöbbször azt tapasztalom, hogy az emberek kimennek külföldre dolgozni az idegennyelvek elsajátítása nélkül. Ezért a lehetőségeik KORLÁTOZOTTAK.

Ez egy elég kockázatos és rizikós küldetés, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy ők sokat dolgoznak lényegesen kevesebb pénzért. 

Az energiánk véges, és hosszabb távon nem fenntartható modell. Nem beszélve, hogy szabadidő legtöbbször arra elég, hogy valaki “regenerálódni” tudjon a fáradt nap után. Így tanulni már nem sok idejük marad.

Legjobb a kellemetlen helyzeteket elkerülni, felkészülni és a jövőnkbe fektetni.

Akik már karriert értek el egy külföldi országban, annak köszönhették, hogy folyamatosan képezték magukat. 

Ha minden előképzettség nélkül indulsz neki a külföldi vendéglátós karriernek, lehet, hogy hosszabb, intenzívebb és stresszesebb időszak vár rád. 

Sokszor csodálkozom olyan embereken, akik arra várnak, hogy a problémájukat majd megoldja valaki, de ők nem tesznek érte semmit. Ha valaki nem beszéli az adott nyelveket, bizonytalanná és sebezhetővé válik, amelynek  következtében bizonytalanság, önbecsülés és magabiztosság hiánya fog látszani. Ha pedig ezek az érzelmek tudat alatt jönnek, akkor pedig stressz és szorongás fog úrrá lenni ezeken az embereken.

Stresszesen az ember nem tud fókuszáltan, mosolyogva, magabiztosan dolgozni, ami miatt sajnos sorozatban hibákat fog elkövetni. Ha pedig valaki sorozatban hibázik, azt sem a felettesek, sem pedig a kollégák nem nézik jó szemmel.

Mivel pedig nem beszélik az idegen nyelvet, így munkahelyet is nehéz váltani. Ezek az emberek hazajönnek legtöbbször. Panaszkodnak, hogy külföldön nehéz érvényesülni. Vajon biztosan ez a probléma?

GYAKORI TÉVEDÉSEK KÜLFÖLDI MUNKÁKKAL KAPCSOLATBAN

“Kolbászból van a kerítés”

Talán ismerős is ez a mondás. Azt próbálja sugallani, hogy attól, hogy külföldön dolgozik valaki, ugyan úgy dolgoznia kell. Nincs külföldön sem máshogy.

“Nem kell megtanulnom angolul / németül, mert magyarok között fogunk dolgozni. Ők majd segítenek”

Léteznek olyan pozíciók, ahol alap nyelvtudás is megfelel (housekeeping, konyhai kisegítő, stb.) De mindig is lesznek nem tervezett szituációk, pl: áthelyezik az embereket más helyekre, vagy amikor már megelégelik azt, hogy tolmácsoljanak neked minden helyzetben. Jobb ezt elkerülni hosszabb távon.

“Mindegy milyen munka, csak jól fizessenek” (állásvadász)

Ezzel az szokott a probléma lenni, hogy a hasonlóképpen gondolkozó emberek teljesen ki vannak szolgáltatva az épp aktuális cégnek. Sokszor fognak munkahelyet változtatni, mert mindig a jól fizető állások után nézelődnek. Így mindig előlről kezdenek mindent. 20-30 év múlva is ugyanott fognak tartani, ahol korábban, hiszen nem kötelezték el magukat egy fejlődési folyamaton. 

EZ AZ ÜZENET NEKED SZÓL, HA ...

A MUNKABÉREK ÖSSZEHASONLÍTÁSA MAGYARORSZÁG VS. KÜLFÖLD

Bécsben és jellemzően egész Ausztriában a fizetések általában ugyanazokat a normákat követik, mint az északi szomszédoknál van. Ez vonatkozik mind a fizetések éves növekedésére is. Nyugaton Svájcban magasabbak a fizetések, mint Ausztriában. Ausztriában még mindig magasabbak a fizetések, mint a legtöbb keleti szomszédban, például Magyarországon és Szlovákiában.

a külföldi szállodai karrier mindenki számára elérhető, itt láthatsz 10 CSÁBÍTÓ előnyt is

1. Bárhol dolgozhatsz

Legyen ez egy megnyugtató strand, fényes szálloda, gyönyörű sziget, egy nyüzsgő város, egy feltörekvő külvárosi hely, vagy akár egy nyugodt vidéki környezet.

2. Elegáns életstílus

A szállodák sok esetben kiváló juttatásokkal és versenyképes fizetésekkel jutalmazzák alkalmazottaikat.

3. Előléptetés

A hotelek stratégiája lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy szakmájukban fejlődjenek.

4. Fizetés

A munkáltatók gyakran nagylelkűek, amikor bónuszokat osztogatnak az alkalmazottaknak. Rájöttek, hogy egy boldog és elégedett alkalmazottak boldoggá és elégedetté tehetik az ügyfeleket.

5. Mobilitás

Ha olyan cégnél dolgozol, amely több nemzetközi szállodával is rendelkezik, szerencsés vagy! Néhány évente kérhetsz transzfert másik szállodába.

6. Tapasztalat nem szükséges

A munkaadók folyamatosan friss és energikus fiatalokat keresnek. A vendéglátóipar a tapasztalattal szemben a kiugró személyiséget, az elkötelezettséget és az erős munkamorált értékeli.

7. Ingyen étkezés

"Nincs ingyen ebéd!", de a szállodában igen! Valójában ez a karrier egyik exkluzív előnye. Az ötcsillagos szállodai menüből való étkezés többé nem csak álom.

8. Látogass el egzotikus helyekre kedvezményes árak mellett

Ha nyaralásról van szó, a szállodaiparban dolgozó munkáltatók többsége kedvezményeket vagy ingyenes szobákat kínál a személyzetének. Ezek az „előnyök” a „barátokra és a családra” is kiterjednek, különleges kedvezményes áron, akik veled utaznak.

9. Elégedettség

A szálloda- és vendéglátóiparban dolgozók szerencsések, hogy közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel. Ha jól szolgálják a vendéget, jutalomban lehet részük. Lehet, hogy nem mindig pénzbeli juttatásról van szó, egy mosoly is megváltoztathatja a napot.

10. Jutalmak

A szálloda- és vendéglátóipar egyedülálló, ahol az emberi értékeket és a szociális készségeket jutalmazzák. Egy kedves szó, egy nagylelkű tekintet vagy egy kedves mosoly varázslatot hozhat a karrieredbe.

A megoldás: tanulj meg németül! KI FOG SEGÍTENI?

Mészáros Csaba vagyok, egy lehetetlent nem ismerő, tipikus önfejlesztő személyiség. 11 éve folyamatos kihívásokkal élem az életem. 

Néhány év külföldön töltött idő után végül egy 5 csillagos folyami utasszállító hajón hotel recepciósként megtaláltam a számításomat. A német nyelv volt az a nyelv, amelyet natív emberek között kellett gyakorolnom. Ezek után vallom azt, hogy bárki el tudja sajátítani, aki szeretné.

Itt láthatsz egy interjút velem a Duna Rapszódia jóvoltából

Az út nulláról az Amadeus

utasszállító hajó forgalmas recepciójáig